Täyttävä ja riittoisa

Pohja

-200 g margariinia
-1 tl suolaa
-4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
-1 dl juustoraastetta
-0,5 dl vettä
Rasva, jauhot ja suola nypitään. Lisätään vesi.

Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 12 min.

Täyte

-300 g kinkkua, pizzasuikaleita tai savusuikaleita
-2 tomaattia tai punaista paprikaa
-2dl eli noin 200g juustoraastetta
-6 kananmunaa
-4 dl maitoa tai kermamaitoa
-Valkopippuria
Kokeile myös; valkosipulia/valkosipulijauhetta, pizzamaustetta tai kinkun korvaamista tonnikalalla.

Kinkku ja tomaatti/paprika kuutioidaan ja lisätään muut aineet.

Sekoita kunnes munien rakenne rikkoutuu. Kumoa täyte esipaistetun pohjan päälle. Pinnalle voi halutessaan lisätä juustoraastetta.

Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15-22 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.