Miten varhaisperunasalaatti valmistetaan?
4-6 hengelle
- 600g kiinteitä uusia perunoita
- vettä
- merisuolaa
- 200g avokadoa
- ½ sitruunan mehu
- 80g hasselpähkinöitä
Kastike
- 2dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1dl balsamiviinietikkaa
- mustapippurirouhetta
- merisuolaa
- ripaus sokeria
Pinnalle
- ruohosipulia
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon, kaada kastike perunoiden päälle ja anna niiden maustua viileässä noin tunnin.
Kuori ja lohko avokadot. Valuta lohkoille sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.
Asettele perunat, avokadot ja pähkinät tarjoiluvadille ja koristele ruohosipulisilpulla. Nauti salaatti esimerkiksi grillatun lihan tai kanan lisukkeena.