Miten porkkanalaatikko valmistetaan?

  • 5dl vettä
  • 1kg kuorittuja porkkanoita

Riisipuuro

  • 2dl vettä
  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 1l maitoa
  • 1tl suolaa

Lisäksi

  • 2 munaa
  • 2tl suolaa
  • 2rkl siirappia
  • ¼tl muskottipähkinää
  • ¼tl valkopippuria
Pinnalle voinokareita.

Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä riisit vedessä lähes kypsiksi, lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi. Mausta suolalla.

Soseuta porkkanat tilkkaan keitinlientä. Lisää sose, munat ja mausteet jäähtyneeseen riisipuuroon. Tarkista maku ja kaada yhteen tai useampaan voideltuun uunivuokaan.

Pudota pinnalle voinokareita. Kypsennä uunissa 175 asteessa 1 ½ tuntia.