Perinteinen lappalainen herkku

Kuori

  • 100g voita
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 3rkl vettä

Täyte

  • ½ dl riisiä
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 200g lohta
  • 1tl suolaa
  • valkopippuria
  • voiteluun kananmunaa
Mittaa jauhot ja huoneenlämpöinen voi kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita ainekset taikinaksi.

Kaada taikina foliolevylle, taputtele litteäksi ja anna jäähtyä viileässä täytteen valmistuksen ajan.

Keitä riisit, hienonnan kananmunat ja paloittele lohi ohuiksi viipaleiksi.

Kauli taikina noin 25x25cm levyksi ja nosta uunipellille. Pane levylle kerroksittain riisit, lohiviipaleet ja kananmuna. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja valkopippuria.

Ummista piirakka nostamalla levyn kulmat keskelle. Liimaa liitoskohdat vedellä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.