Perinteinen lappalainen herkku
Kuori
- 100g voita
- 2dl vehnäjauhoja
- 3rkl vettä
Täyte
- ½ dl riisiä
- 1 ½ dl vettä
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 200g lohta
- 1tl suolaa
- valkopippuria
- voiteluun kananmunaa
Kaada taikina foliolevylle, taputtele litteäksi ja anna jäähtyä viileässä täytteen valmistuksen ajan.
Keitä riisit, hienonnan kananmunat ja paloittele lohi ohuiksi viipaleiksi.
Kauli taikina noin 25x25cm levyksi ja nosta uunipellille. Pane levylle kerroksittain riisit, lohiviipaleet ja kananmuna. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja valkopippuria.
Ummista piirakka nostamalla levyn kulmat keskelle. Liimaa liitoskohdat vedellä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.