Mihin pitsamaustetta kannattaa käyttää?
Pitsamauste valmistetaan yleisesti oreganosta, basilikasta ja mustapippurista. Mukana saatttaa olla myös sipulia, valkosipulia tai ruohosipulia. Se on todellinen perusmausteseos, jota voidaan käyttää lähes kaikkeen ruoanlaittoon. Se sopii hyvin kasvisten kanssa käytettäväksi, sitä voidaan lisätä kastikkeisiin ja keittoihin yhtä lailla kuin muhennoksiin ja patoihin. Oregano ja basilika sopivat hyvin käytettäväksi myös tomaattiruokiin, joten pitsamauste sopii hyvin vaikka salaatin pinnalle ripoteltavaksi.
Pitsamauste sisältää kuivattuja yrttejä, joten sitä käytetään hieman vähemmän kuin tuoreita käytettäisiin. Basilikan ja oreganon maut ovat kuitenkin melko mietoja eli liiallisen maustamisen vaaraa tuskin on.
Pitsamaustetta on saatavilla kaikissa päivittäistavarakaupoissa ja sen voi helposti valmistaa myös itse. Toisaalta voi olla mukavaa pitää pitsamausteen ainekset erillään ja hieman vuorotella oreganoa ja basilikaa ruoanlaitossa.