Origanum majorana

Kuinka meiramia käytetään ruuanlaitossa?

Meirami on hyvin monikäyttöinen yrtti. Sitä käytetään usein liharuokien tai niiden kastikkeiden maustamiseen. Meirami soveltuu myös erilaisiin marinaadeihin, salaattikastikkeisiin, pataruokiin ja erityisesti tomaattikastikkeeseen ja -keittoon. Meirami kuuluu myös moniin kalaruokaresepteihin. Se sopii hyvin sipulin, kesäkurpitsan ja munakoison maustamiseen.

Meiramin voi suurimmassa osassa reseptejä korvata sen lähisukulaisella oreganolla.

Osto ja säilytys

Meiramia on saatavilla tuoreena ja kuivattuna. Ostaessasi tuoretta meiramia, kiinnitä huomiota oksien kiinteyteen. Kuivattu meirami säilyy hyvin ilmatiiviissä purkissa.

Ruokavinkki

Kokeile meiramia paistettujen perunoiden maustamiseen.